top of page
20220730_112249.jpg
Om oss: Image

Om oss

Min man Daniel upptäckte Australian Labradoodle på en mässa i Umeå 2015, där Norrland Labradoodle ställde ut om sociala tjänstehundar. Detta var då ganska nytt i Sverige. Han blev omedelbart intresserad när han hörde beskrivningen och vi lämnade in en intresseanmälan att själva få köpa en valp.

Våren 2016 fick vi hem vår älskade Cleo som vida överträffade våra förväntningar på hur personlig, varm och intelligent en hund kan vara. Både jag och Daniel har vuxit upp med olika hundar i våra liv, men detta blev en rejäl nytändning i vårt hundintresse inte bara för Daniel och mig utan också för våra fyra ungdomar. Så nyttigt och välgörande för dem att både få ta ansvar och ge och ta emot kärlek från dessa fantastiska djur. Sedan 2018 när vår första valpkull kom så var det fest för både oss och barnen - och många av deras vänner som fick komma och träffa de små liven.


Det finns ingen bättre känsla än när man får lämna över en ljuvlig liten valp till sin nya ägare eller familj och se alla ansiktsuttrycken. Att sen få se bilder på hur valpen växer upp, och höra berättelserna som speglar hur familjerna fått en ny kär medlem - det är väldigt roligt och tillfredställande! 

Vi tycker också det är väldigt kul med alla nya vänner och bekanta vi får från både Sverige och andra delar av världen genom våra hundar. Det kan kännas lite som att vi gifter bort ett barn och får nya släktingar på köpet.

Vi är själva så förtjusta i Australian Labradoodle, och när vi gjort vårt yttersta för att ge valparna bästa möjliga start, så är det inte utan en viss stolthet som vi presenterar dem för världen. 

Vi känner stor tacksamhet för flera av våra vänner och kollegor som vi hittat både inom Svenska Labradoodleklubben och inom WALA. Vi har lärt oss så mycket av dem som gick före oss. 


Inte minst vill vi tacka Meredith Nordlind på Norrland Labradoodles, som varit vår mentor och inspiration hela vägen och som introducerade oss till dessa fantastiska hundar.

Ann-Sofie & Daniel

received_241281341060642_edited.jpg
Om oss: About
bottom of page